Wilt u een woning gaan gebruiken voor kamerverhuur?
Om dat voor elkaar te krijgen kunt u bij de gemeente een onttrekkingsvergunning aanvragen. Met deze vergunning kunt u bijvoorbeeld een woning verbouwen en vervolgens verhuren als studentenwoning.
Bij de aanvraag van een onttrekkingsvergunning wordt gevraagd naar verschillende onderdelen, waaronder een geluidsplan! Dat geluidsplan kunnen wij voor u verzorgen. Maar wat is een geluidsplan nou eigenlijk? Simpel gezegd is het een plan om de geluidsisolatie van uw pand te verbeteren tot minimaal het niveau zoals aangegeven in het gemeentelijk beleid. Elke gemeente heeft hetzelfde doel, maar dat proberen ze op hun eigen manier te bereiken. Wij hebben ervaring met het gemeentelijke beleid in de grote steden van Nederland.

Valersi weet hoe het hoort!
Wij hebben onder andere al geluidsplannen gemaakt in de gemeenten Amersfoort, Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Maar wij kunnen ook adviseren om te kunnen voldoen aan de kersverse “beleidsregels verkaveling 2017” van de gemeente Leiden.

Overlast door kamerbewoning voorkomen
Het belangrijkste is dat overlast tussen naburige woningen zo veel mogelijk wordt voorkomen. Begrijpelijk natuurlijk! Want een slechte geluidsisolatie tussen bijvoorbeeld een studentenhuis en een bejaardentehuis kan nog wel eens voor problemen zorgen. Het isoleren van een pand vóórdat het in gebruik genomen wordt is natuurlijk het goedkoopste. Op deze manier wordt ook overlast bij de bewoners zelf voorkomen. Overlast is een veel voorkomend probleem en geeft onnodig veel discussie en irritatie. U kunt maar beter de geluidsisolatie op orde hebben voordat u aan woningverhuur gaat beginnen. Samen met Valersi kunt u rekening houden met uw omgeving en de bewoners een zo fijn mogelijke woonruimte bieden. Klinkt goed toch?

Offerte aanvragen